برای برطرف کردن مشکل که به خاطر قطع سیم نول در مسیر سیم کشی ساختمان به وجود آمده، باید محل قطع اتصال سیم نول را پیدا کنید و سیم جدید به جای آن قرار دهید. برای این کار باید تمامی کلید و پریزها را چک کرده و سپس سیم نول قطع شده نزدیک به پریز مورد نظر را تعویض کنید.
جابجایی فاز و نول در کلید و پریزها
یکی دیگر از علت های از کار افتادن سیم نول و جایگزینی آن با فاز یا همان مشکل دو فاز شدن، وصل شدن اشتباه این دو سیم در کلید و پریزها است. اگر اتصال سیم ها به کلید های تک پل و دوپل یا پریزهای مختلف قرار داده شده در مکان های گوناگون ساختمان مانند اتاق ها، آشپزخانه، راهروها و … جابجا باشد، حالت دوفازی به وجود می آید.
یکی از علائم نشان دهنده دوفازی در برق ساختمان، خاموش و روشن شدن لامپ های روشنایی در حالت خاموش بودن کلید مربوط به آن است. شاید برای شما این اتفاق افتاده است که کلید لامپ مهتابی اتاق خود را خاموش می کنید اما این لامپ با نور ضعیفی شروع به قطع و وصل شدن یا به اصطلاح پر پر زدن می کند. در این صورت باید سیم فاز و نول که در کلید این لامپ جابجا متصل شده اند را به حالت درست برگردانید.
اتصال جابجا در سنسورها
در بسیاری از خانه های امروزی به ویژه ساختمان های هوشمند، از سنسورهای مختلفی استفاده می شود. سنسورهای کنترل کننده روشنایی، دمای محیط، سیستم صوتی و تصویری، پرده های اتومات، اعلام و اطفاء حریق و … نیز همانند کلید و پریزها دارای دو سیم فاز و نول هستند و مانند آن ها عمل می کنند.
اگر سیم های فاز و نول در این سنسورها جابجا وصل شوند، مشکل دو فازی رخ می دهد. راه حل برطرف کردن این مشکل نیز همانند کلید و پریزها، اصلاح اتصال و جابجایی سیم ها است. باید تمامی سنسورها را چک کنید و پس از پیدا کردن سنسور مربوطه سیم های فاز و نول آن را با یکدیگر جابجا نمایید تا جریان برق به درستی عبور کند.
آموزش هوشمند سازی ساختمان در پایتخت فناوری به صورت کاملا تخصصی توسط اساتید کاربلد برگزار می شود. در این دوره صفر تا صد هوشمند سازی ساختمان به شما یاد داده می شود و می توانید مدرک فنی حرفه ای تان را دریافت کنید.
مشکل در سیم های ورودی اداره برق
گاهی اوقات دو فاز شدن برق ساختمان به خاطر دلایل گفته شده در بالا رخ نمی دهد. ممکن است سیم های ورودی از سیستم برق رسانی اداره برق به کنتور ساختمان دچار مشکل شده باشند و به خاطر قطع سیم نول جریان فاز بر روی هر دو سیم در حال عبور باشد.
در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد وزمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.
شما می توانید در زمان دوفازی با استفاده از یک فازمتر ابتدا وضعیت دو سیم ورودی به کنتور را در اولین مینیاتوری تابلو برق ساختمان چک کنید. اگر با دوفاز شدن مواجه شدید کافی است مینیاتوری مورد نظر را قطع کرده تا از بروز اختلال بیشتر در سیستم برق ساختمان جلوگیری شود. سپس با اداره برق تماس بگیرید تا برای حل اساسی مشکل به ساختمان شما مراجعه کنند.
قطع سیم نول کل شبکه
از دیگر دلایل به وجود آمدن دوفازی حقیقی یا غیر حقیقی در ساختمان می توان به قطع شدن نول کل شبکه برق اشاره کرد. امکان دارد به خاطر مشکلات مختلف یا حتی به دلیل به روز رسانی سیستم برق شبکه منطقه محل سکونت شما، نول کل شبکه قطع شود و این مشکل دوفازی رخ دهد.
بیرون کشیده شدن کلید و پریز
یکی از رایج ترین علت هایی که در اکثر ساختمان ها موجب می شود برق دو فاز گردد، خروج کلید و پریز از جای خود است. زمانی که کلید و پریز به بیرون کشیده شود احتمال قطع سیم نول وجود دارد. در نتیجه، قطع سیم نول جریان فاز روی هر دو سیم قرار گرفته و دوفاز شدن رخ می دهد.
در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد وزمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.